Политика колачића

Шта су колачићи?
Колачићи су мале текстуалне датотеке које садрже низ знакова који се могу поставити на ваш рачунар или мобилни уређај који јединствено идентификују ваш претраживач или уређај. За шта се користе колачићи?

Колачићи омогућавају сајту или услугама да знају да ли је ваш рачунар или уређај раније посетио ту локацију или услугу. Колачићи се затим могу користити да би разумели како се сајт или услуга користе, да вам помогну да се ефикасно крећете између страница, да запамтите своја подешавања и генерално да побољшају ваше искуство прегледања. Колачићи такође могу помоћи да се осигура да је маркетинг који видите на мрежи релевантнији за вас и ваша интересовања.
Које врсте колачића користи ivblog?
Генерално, постоје четири категорије колачића: „Стриктно неопходни“, „Перформансе“, „Функционалност“ и „Циљање“. ivblog рутински користи све четири категорије колачића на Сервису. Више о свакој категорији колачића можете сазнати у наставку.

  1. Стриктно неопходни колачићи. Ови колачићи су неопходни, јер вам омогућавају да се крећете по Услузи и користите њене функције, као што је приступ пријављеним или безбедним областима.
  2. Колачићи за перформансе. Ови колачићи прикупљају информације о томе како сте користили Услугу, на пример, информације у вези са јединственим корисничким именом које сте навели, тако да се мање оптерећује наша позадинска инфраструктура. Ови колачићи се такође могу користити да бисмо знали да сте се пријавили како бисмо вам могли понудити новији садржај од корисника који се никада није пријавио. Такође користимо колачиће да бисмо пратили укупно коришћење Услуга и експериментисали са новим функцијама и променама на Сервис. Прикупљене информације се користе за побољшање рада услуге.
  3. Колачићи функционалности. Ови колачићи нам омогућавају да запамтимо како сте пријављени, да ли сте изменили чланак на Сервису док сте били одјављени, када сте се пријавили или одјавили, стање или историју алата услуге које сте користили. Ови колачићи нам такође омогућавају да прилагодимо Услугу тако да вам пружи побољшане функције и садржај и да запамтимо како сте прилагодили Услугу на друге начине, као што је прилагођавање трака са алаткама које нудимо у десној колони сваке странице. Информације које прикупљају ови колачићи могу бити анонимне и не користе се за праћење ваших активности претраживања на другим сајтовима или услугама.
  4. Колачићи за циљање. ivblog, наши партнери за оглашавање или други партнери треће стране могу да користе ове врсте колачића за испоруку реклама које су релевантне за ваша интересовања. Ови колачићи могу да упамте да је ваш уређај посетио сајт или услугу, а такође могу да прате активност прегледања вашег уређаја на другим сајтовима или услугама осим ivblog. Ове информације могу да се деле са организацијама изван ivblog, као што су оглашивачи и/или рекламне мреже за испоруку оглашавања и за помоћ у мерењу ефикасности рекламне кампање, или са другим пословним партнерима у сврху обезбеђивања збирне статистике коришћења услуге и збирне услуге тестирање.

Колачићи прве стране
Колачићи прве стране су колачићи који припадају ivblog. Ови колачићи се користе за омогућавање функција на ivblog-у, као што је пријављивање на Услугу и омогућавање приступа заштићеним алатима или страницама као што је горе описано.
Колачићи треће стране
Колачићи треће стране су колачићи које друга страна поставља на ваш уређај путем наше услуге. Колачиће трећих страна може поставити на ваш уређај неко ко пружа услугу за ivblog, на пример да нам помогне да разумемо како се наша услуга користи. Наши пословни партнери такође могу да поставе колачиће треће стране на ваш уређај како би могли да их користе за оглашавање производа и услуга на другим местима на Интернету. Колачићи треће стране на ivblog укључују следеће:

  • Гоогле аналитицс – Гоогле аналитицс користи колачиће да нам помогне да анализирамо како посетиоци ivblog користе нашу веб локацију. Гоогле аналитика не прима информације од ivblog у вези са вашим корисничким именом, а Гоогле аналитика скраћује вашу ИП адресу. Подаци у Гоогле аналитици могу да се прегледају само на збирни начин и не могу се везати за појединачне кориснике. Сазнајте више о Гоогле аналитици и приватности на  гоогле.цом>тецхнологиес>партнер-ситес . Можете да онемогућите праћење Гоогле аналитике преко  тоолс.гоогле.цом>длпаге>гаоптоут .
  • Гоогле АдСенсе и ДоублеЦлицк – Гоогле АдСенсе и ДоублеЦлицк користе колачиће за приказивање реклама на неким страницама услуге ivblog. Ови колачићи се користе за прилагођавање реклама које видите да би дали огласе који су релевантни за вас. Посетиоци на неким локацијама могу да виде огласе који су засновани искључиво на садржају странице и који нису засновани на било каквим персонализованим информацијама. Сазнајте више о колачићима за оглашавање на  гоогле.цом>тецхнологиес>адс .

Колико дуго ће колачићи остати на мом уређају?
Дужина времена које ће колачић остати на вашем рачунару или мобилном уређају зависи од тога да ли је у питању „трајни“ или „сесијски“ колачић. Колачићи сесије ће остати на вашем уређају само док не престанете да прегледате. Трајни колачићи остају на вашем рачунару или мобилном уређају док не истекну или се не избришу.
Како контролисати и избрисати колачиће
По правилу, колачићи ће побољшати ваше искуство претраживања. Међутим, можда бисте радије онемогућили колачиће на овој и на другим страницама. Најефикаснији начин да то урадите је да онемогућите колачиће у вашем претраживачу. Предлажемо да консултујете одељак Помоћ у вашем претраживачу или да погледате  веб локацију О колачићима  која нуди упутства за све модерне претраживаче.